Välj en sida

Draghandtag

Draghandtag är en viktig och funktionell komponent som används konsekvent under hela dagen och i princip alla dagar om året. Ett draghandtag är inte bara praktiskt, det kan också vara en stilfull detalj som kompletterar utseendet för dörren eller porten.

En av de första faktorerna att överväga när det gäller att välja draghandtag är materialet. Hos oss finns ett brett utbud av material att välja mellan, inklusive rostfritt stål, mässing, trä, plast och aluminium. Metallhandtag är populära på grund av deras hållbarhet och eleganta utseende. De kan vara tillverkade av rostfritt stål, mässing eller aluminium och finns i olika finishar. Handtag med handgrepp i trä ger en naturlig och varm känsla och kan vara tillverkade av olika träslag som ek, lönn eller valnöt. Plasthandtag är lättare och kan ge ett modernt och minimalistiskt utseende.

När det gäller designalternativ finns det otaliga möjligheter att välja mellan. En vanlig typ av draghandtag är spikhantaget, som har en rak form och är enkelt att greppa. Det finns också böjda handtag som ger en mjukare och mer ergonomisk form för att underlätta öppning och stängning av dörrar eller portar. Sträckhandtag är längre handtag som sträcker sig över hela dörrens längd eller bredd och ger ett modern och slående utseende.

Fördelarna med att använda draghandtag sträcker sig även bortom estetiken. Ett bra draghandtag kan bidra till att förbättra användarupplevelsen genom att göra det enklare att öppna och stänga dörren eller porten. Med rätt typ av handtag kan även personer med nedsatt rörlighet eller styrka enkelt använda dörren. Draghandtag kan också vara praktiska för att undvika fingeravtryck och smuts på ytan av dörren genom att ge en särskild plats att greppa istället för att beröra direkt på ytan.

Installationen av ett draghandtag är relativt enkel och kräver vanligtvis endast några grundläggande verktyg som exempelvis skruvmejsel och borr. Det finns också olika typer av fästen som kan användas beroende på önskat utseende. Vi har många alternativ med dold infästning. Det rekommenderas alltid att följa tillverkarens instruktioner eller anlita en professionell montör eller hantverkare för att säkerställa korrekt och säker installation.

För mer information eller rådgivning är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Visar 1–9 av 41 resultat