Välj en sida

Om oss

Mer information om oss

Bäne Beslag AB

Egen produktion i Vårgårda

Från funktion till design – vi tillverkar handtag och beslag som både har god funktionalitet och ergonomi samtidigt som dem är vackra och förstärker det positiva intrycket. På Bäne Beslag strävar vi ständigt efter att bibehålla en hög kvalitet, både när det kommer till våra produkter och vår servicenivå. Med över 60 års erfarenhet kan vi kalla oss specialister inom beslag och vi levererar våra produkter till diverse företag inom hela Norden.

Genom att ha vår egen fabrik i Vårgårda kan vi säkerställa att vi har full kontroll över tillverkningsprocessen. Detta ger oss möjlighet att säkerställa att varje handtag och beslag som lämnar vår fabrik håller den högsta standarden som vi önskar. Vi använder enbart noggrant utvalda material och genomför flera kvalitetskontroller för att garantera att våra produkter är hållbara och pålitliga.

Oavsett om det handlar om små eller stora beställningar, kan du lita på att vi kommer att ge dig den bästa möjliga lösningen för ditt företag. Vi är stolta över vår långa historia och vårt rykte som pålitliga handtagstillverkare. Kontakta oss för mer information om hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt och inleda ett samarbete.

Bäne Beslag AB
Varför vi specialiserat oss på beslag till dörrar

Beslag till en dörr är en viktig del både när det kommer till säkerheten, funktionaliteten och utseendet. Oavsett om det är för en entrédörr, innerdörr, eller skjutdörr, så är beslaget till dörren en detalj som inte skall förbises. Dels för att säkerställa att dörren fungerar som den skall och dels för att människorna som tar i handtaget skall uppskatta upplevelsen.

När man väljer beslag till en dörr finns det flera faktorer att ta hänsyn till. Först och främst är det viktigt att välja beslag av hög kvalitet som är robusta och hållbara. Detta garanterar att det förblir stabilt och säkert under lång tid, utöver att se bra ut även efter många års användning.

Förutom kvaliteten på beslaget är det också viktigt att kunna välja rätt typ av beslag beroende på dörrtyp och önskad stil. Det finns oändligt med möjligheter och vi kan hjälpa våra kunder att hitta just den lösningen som dem letar efter. Genom att välja beslag som är specifikt utformade för den typ av dörr man har kan man skapa en vacker entré som gör ett starkt intryck.

För att hitta rätt beslag till dörrar kan det vara fördelaktigt att konsultera med någon kunnig inom området. Vi på Bäne Beslag kan ge råd och vägledning baserat på våra kunders specifika behov och förutsättningar.

års erfarenhet

produkter i utbudet

levererade handtag per år

Bäne Beslag genom åren

År 1954
År 1954

Resan startar

Här börjar våra anor i form av att förkomningsverket i Lagmansholm grundas, vilket sedan skall komma att bli Bäne Beslag.

År 1964
År 1964

Vår nuvarande fabrik började ta form

Efter flertalet tillbyggnader och renoveringar sedan 60-talet så har vår fabrik nu växt till en total yta på cirka 700m2.

År 1991
År 1991

Förkromningsverket byter ägare

Roy och Ulf förvärvar förkromningsverket i Lagmansholm.

År 1994
År 1994

Bäne Beslag AB grundas

Urban, Roy och Ulf bildar tillsammans Bäne Beslag AB där förkromningverket ingår.

År 2020
År 2020

Brand leder till omstrukturering

En kraftig brand härjar i förkromningsverket och leder till att den delen av verksamheten läggs ned. Nu får tillverkningen av handtag och beslag full fokus och nya investeringar görs.

År 2022
År 2022

Ägarskifte & ny VD

Under Oktober 2022 tar Roger över Bäne Beslag och går in som verkställande direktör. Roger har värdefull kompetens inom träprodukter och kombinerar sin erfarenhet med företagets specialisering inom metall för att skapa nya produkter.

Bäne Beslag
Bäne Beslag
Bäne Beslag

Lyhörd & professionell partner

Vår vision

Med en passison för hantverket

Vi lägger stor vikt vid att våra produkter både är funktionella och estetiskt tilltalande. Vi förstår att handtag och beslag inte bara är en viktig del av en dörrs funktion, utan också en viktig designkomponent. Därför arbetar vi noga med att skapa produkter som harmoniserar med olika stilar och estetiska preferenser.

Vårt dedikerade team av erfarna medarbetare har stor passion för sitt hantverk och vi strävar alla efter att tillverka handtag och beslag av högsta kvalitet. Genom att försöka överträffa våra kunders förväntningar och ge dem både personlig och professionell service har vår kundkrets växt sig starkare under åren. Vårt mål är att skapa långsiktiga relationer med våra kunder och vara deras pålitliga partner inom handtag och beslag.

Bäne Beslag

Från rostfritt till oljad ek

Design & funktion

Beslag & handtag från Vårgårda

Genom vår expertis inom hantverk och design, strävar vi efter att leverera produkter av hög kvalitet som inte bara förbättrar funktionaliteten utan också tillför ett högre estetiskt värde. Vi strävar efter att bygga långvariga relationer med våra kunder och partners genom att tillhandahålla utmärkt service, effektiva processer och snabba leveranser. Hela arbetslaget har ett gemensamt mål om att överträffa kundernas förväntningar och vi värnar om vår position som en pålitlig partner inom beslag och handtag.

Ta del av vårt produktutbud

Egen tillverkning i Vårgårda

Bäne Beslag AB

Ålyckevägen 5
447 95 Vårgårda

Handtag & beslag