Välj en sida
Specialproduktion av dörrhandtag

Specialproduktion av ett unikt mässingshandtag

I en värld där massproducerade, standardiserade produkter har blivit allt vanligare, finns det fortfarande företag som värdesätter kvalitet, skräddarsydda lösningar och unik hantverk. Vi på Bäne Beslag är ett sådant företag, som erbjuder våra kunder möjligheten att beställa specialtillverkade beslag och handtag som är skapade utifrån era egna önskemål och visioner.

Här ska vi ta en närmare titt på ett exklusivt och tidskrävande projekt – ett långt mässingshandtag med en unik trådlindning. Denna specialprodukt, som döpts till ”Jerico”, beställdes av Cityglas i Stockholm AB och tillverkades av våra skickliga hantverkare i Bäne Beslags egna fabrik i Vårgårda.

Mässingshandtaget Jerico – hantverksskicklighet & snygg design

Vi på Bäne Beslag erbjuder mycket mer än vårt standardsortiment av beslag och handtag. Sedan flera år tillbaka erbjuder vi en specialproduktion där vi med kunden kan ta fram unika, skräddarsydda lösningar baserat på kundens önskemål och behov. Jerico-handtaget är ett bra exempel på förmågan att förverkliga kreativa idéer som ger fantastiska resultat.

Denna specialprodukt är ett långt mässingshandtag med exklusiv finish. Men det som gör Jerico riktigt unikt är den tidskrävande trådlindningen som löper över hela 80 cm av handtaget. Att skapa denna trådlindning är verkligen en imponerande prestation som kräver stor skicklighet och ett stort tålamod av hantverkarna.

Processen bakom trådlindningen

För att få tråden att sitta perfekt spänd runt handtaget krävs ett noggrant, manuellt arbete. En hantverkare måste ständigt stå och spänna och knacka tråden samtidigt som en annan kollega matar fram mer tråd. Arbetet utförs på en svarv, där tråden lindas mycket långsamt runt handtaget.

För att tråden inte ska lossna har hantverkarna sedan lött fast den var 15-20 cm. På ett 80 cm långt handtag går det åt hela 30 meter tråd! När hela lindningen är klar får handtaget genomgå en omfattande polering för att återfå sin vackra och exklusiva yta.

Att skapa denna trådlindning är en tidskrävande uppgift som kräver en viss erfarenhet. Det är ett prov på den hantverksskicklighet vi har i Vårgårda och vår förmåga att förverkliga de mest unika kundönskemålen.

En beställning från Cityglas i Stockholm

Handtaget beställdes av Cityglas i Stockholm AB, ett företag som är känt för sina exklusiva glaslösningar. De ville ha något alldeles särskilt, något som skulle sticka ut och ge deras projekt en extra lyxig och unik touch.

Vi tog oss an utmaningen med entusiasm. I vår egna fabrik i Vårgårda skapade vi sedan detta praktfulla mässingshandtag med den imponerande trådlindningen. Varje steg i processen, från formgivning till finish, utfördes med stor omsorg och precision för att uppnå det perfekta resultatet.

Slutprodukten, Jerico-handtaget, är ett unikt, exklusivt och praktfullt dörrbeslag.

Bäne Beslags specialproduktion – att skräddarsy det unika

Bland tillverkare av handtag och beslag sticker vi ut från mängden genom vår förmåga att erbjuda skräddarsydda, unika lösningar utöver standardsortiment. Vi lyssnar noggrant på vad kunden vill ha och arbetar sedan för att ta fram en lösning som uppfyller dessa önskemål.

Det kan handla om allt från unika formgivningar och exklusiva material till specialanpassade funktioner. Genom att involvera kunden i processen och ta tillvara på deras kreativitet, kan vi därav skapa riktigt unika produkter som inte går att hitta någon annanstans.

För mer information är ni varmt välkomna att höra av er till oss!

Specialproduktion av dörrhandtag
Specialproduktion av dörrhandtag
Specialproduktion av dörrhandtag
Bäne Beslag